Warsztaty kuchni wegańskiej

1018
Niewybrany w głosowaniu
Pomysł na rok 2021
Lokalizacja Bemowo
Autor pomysłu Mieszkaniec
Koszt pomysłu
Koszt pomysłu
40 000 zł
Kategoria
  • edukacja
  • zdrowie
Poziom zgłaszanego projektu
dzielnicowy
Warsztaty kuchni wegańskiej to cykl trzygodzinnych spotkań dla wszystkich tych, którzy chcą poznać a nawet rozwinąć dietę roślinną, przy okazji zintegrować się z najbliższym sąsiedztwem czy miło spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi.

Lokalizacja

Poziom zgłaszanego projektu:
dzielnicowy
Dzielnica:
Bemowo
Lokalizacja projektu - ulica i nr / rejon ulic w Warszawie:
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
Lokalizacja na mapie:

Dane projektu

Skrócony opis projektu
Warsztaty kuchni wegańskiej to cykl trzygodzinnych spotkań dla wszystkich tych, którzy chcą poznać a nawet rozwinąć dietę roślinną, przy okazji zintegrować się z najbliższym sąsiedztwem czy miło spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi.
Opis projektu
To proste!. :)
Warsztaty kulinarne kuchni wegańskiej to 12 spotkań otwartych, na których poznamy 12 prostych przepisów.
Podczas wspólnego spotkania będzie można zaczerpnąć wiedzy specjalistów, którzy zmienili nawyki żywieniowe i są na diecie roślinnej. Odnotowali oni również wyraźne polepszenie zdrowia, a przez to jakości życia.
To miłe spotkanie- gotowanie i pieczenie dla całej rodziny, w ramach którego uratujemy nie tylko pojedyncze życia, ale również przyszłość dalszych pokoleń.
Zmiana nawyków żywieniowych jednego człowieka niesie za sobą pokaźne zmiany i dlatego warto zacząć chociażby od ograniczenia lub odstawienia produktów zwierzęcych i
zastąpienia ich roślinnymi.
Pokażemy jak przełknąć tę zmianę smacznie! :)

WPROWADZONE ZMIANY DO PROJEKTU:
• 2 cykle warsztatowe po 8 spotkań w 2 lokalizacjach marzec-czerwiec, wrzesień-grudzień
• Jako lokalizacje proponujemy MAL Dwa Jelonki i MAL przy ul. Pełczyńskiego 30c
• Zapisy na każdy warsztat;
• Liczba miejsc – do 20 osób,
• Mieszkańcy przynoszą na warsztaty część produktów ze sobą, by angażować uczestników.


Projektowanie uniwersalne
Tak
Uzasadnienie realizacji projektu
W imię zdrowia i pozytywnego wpływu na klimat naszej planety, a finalnie przyszłość ludzkości, pragniemy zorganizować szereg spotkań kulinarnych, na których będzie można poznać tajniki robienia wege majonezu, ryby bez ryby, smalcu oraz upieczenia ciasta bez użycia jajek.
Przez zabawę chcemy dotrzeć do ludzi, którzy chcą spróbować odmiennej kuchni bądź dowiedzieć się więcej o samym weganizmie.
Zapraszamy wszystkich- bez względu na obecne nawyki żywieniowe i poglądy, bowiem nie pouczamy, nie nakazujemy a dajemy narzędzia i proste przepisy na codzienne życie z dobrą wegańską kuchnią.
PS. KIEDYŚ TEŻ JEDLIŚMY POLSKĄ, TRADYCYJNĄ KUCHNIE.

Charakterystyka

Kategoria tematyczna projektu

Kosztorys

Kosztorys realizacji projektu
KOSZTORYS:
• 2 cykle warsztatowe po 8 spotkań w 2 lokalizacjach marzec-czerwiec, wrzesień-grudzień - łącznie 16 spotkań po 1000,00 zł każde;
• doposażenie kuchenne miejsc realizacji warsztatów;
• Lokalizacja: MAL Dwa Jelonki i MAL przy ul. Pełczyńskiego 30c
• Zapisy na każdy warsztat;
• Liczba miejsc – do 20 osób,
• Mieszkańcy przynoszą na warsztaty część produktów ze sobą, by angażować uczestników.
w SUMIE: 40 000,00 PLN
Szacunkowy koszt realizacji projektu:
40 000,00 zł

Skutki realizacji

Skutki realizacji

Modyfikacje

06.03.2020 11:24
Wydział Kultury dla Dzielnicy Bemowo
15.04.2020 13:28
Wydział Kultury dla Dzielnicy Bemowo
11.08.2020 11:20
Koordynator w Dzielnicy Bemowo

Co sądzisz o tym pomyśle?

Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany

Brak komentarzy

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany