Autor projektu - zmiany z 2019-06-08 20:22:08
Powrót do projektu

Usuwanie barier na rowerowym "Słonecznym Szlaku. Zniwelowanie wystającej komory telekomunikacyjnej.

status: Zgłoszony


Lokalizacja

Poziom zgłaszanego projektu:
dzielnicowy
Dzielnica:
Praga-Południe
Lokalizacja projektu - ulica i nr / rejon ulic w Warszawie:
Wał Miedzeszyński 407. Zachodnia strona ulicy. Na wprost wylotu Zwycięzców na Wał Miedzeszyński.
Inne istotne informacje dotyczące lokalizacji:
Działka 10/1 obrębu 30106, własność Skarbu Państwa, w zarządzie ZDM

Dane projektu

Skrócony opis projektu:
Opis projektu:
Poszerzenie przestrzeni dla pieszych i rowerzystów na ciągu pieszo-rowerowym u wylotu Zwycięzców na Wał Miedzeszyński. Po zachodniej stronie Wału Miedzeszyńskiego, na wysokości budynku nr 407.
Projektowanie uniwersalne:
Nie
Projektowanie uniwersalne - uzasadnienie:
Uzasadnienie realizacji projektu:
Obecnie szerokość ciągu-pieszo rowerowego w tym miejscu wynosi 2,3 m, co jest niewystarczające przy istniejącym w tym miejscu na codzień ruchu. Ponadto w odległości 11 metrów jest przejazd rowerowy i ten zawężony odcinek stanowi miejsce akumulacji rowerzystów. Ruch i pieszy i rowerowy w tym miejscu gwałtownie rośnie w ciepłych miesiącach oraz w dni wolne.

Charakterystyka

Kategoria tematyczna projektu:
  • komunikacja/drogi
  • przestrzeń publiczna
  • bezpieczeństwo
Potencjalni odbiorcy projektu:
  • wszyscy

Kosztorys

Kosztorys realizacji projektu:
Szacunkowy koszt realizacji projektu:
28 500,00 zł

Dokumenty

Załączniki
  • DSC02080.JPG
  • DSC02084.JPG