Wydział Kultury dla Dzielnicy Bemowo - zmiany z 2020-04-15 13:28:20
Powrót do projektu

Warsztaty kuchni wegańskiej

status: ZgłoszonyTrwa ocena


Lokalizacja

Poziom zgłaszanego projektu:
dzielnicowy
Dzielnica:
Bemowo
Lokalizacja projektu - ulica i nr / rejon ulic w Warszawie:
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
Inne istotne informacje dotyczące lokalizacji:

Dane projektu

Skrócony opis projektu:
Warsztaty kuchni wegańskiej to cykl trzygodzinnych spotkań dla wszystkich tych, którzy chcą poznać a nawet rozwinąć dietę roślinną, przy okazji zintegrować się z najbliższym sąsiedztwem czy miło spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi.
Opis projektu:
To proste!. :)

Warsztaty kulinarne kuchni wegańskiej to 12 spotkań otwartych, na których poznamy 12 prostych przepisów.

Podczas wspólnego spotkania będzie można zaczerpnąć wiedzy specjalistów, którzy zmienili nawyki żywieniowe i są na diecie roślinnej. Odnotowali oni również wyraźne polepszenie zdrowia, a przez to jakości życia.

To miłe spotkanie- gotowanie i pieczenie dla całej rodziny, w ramach którego uratujemy nie tylko pojedyncze życia, ale również przyszłość dalszych pokoleń.

Zmiana nawyków żywieniowych jednego człowieka niesie za sobą pokaźne zmiany i dlatego warto zacząć chociażby od ograniczenia lub odstawienia produktów zwierzęcych i

zastąpienia ich roślinnymi.

Pokażemy jak przełknąć tę zmianę smacznie! :)



WPROWADZONE ZMIANY DO PROJEKTU:

• 2 cykle warsztatowe po 8 spotkań w 2 lokalizacjach marzec-czerwiec, wrzesień-grudzień

• Jako lokalizacje proponujemy MAL Dwa Jelonki i MAL przy ul. Pełczyńskiego 30c

• Zapisy na każdy warsztat;

• Liczba miejsc – do 20 osób,

• Mieszkańcy przynoszą na warsztaty część produktów ze sobą, by angażować uczestników.





Projektowanie uniwersalne:
Tak
Uzasadnienie realizacji projektu:
W imię zdrowia i pozytywnego wpływu na klimat naszej planety, a finalnie przyszłość ludzkości, pragniemy zorganizować szereg spotkań kulinarnych, na których będzie można poznać tajniki robienia wege majonezu, ryby bez ryby, smalcu oraz upieczenia ciasta bez użycia jajek.

Przez zabawę chcemy dotrzeć do ludzi, którzy chcą spróbować odmiennej kuchni bądź dowiedzieć się więcej o samym weganizmie.

Zapraszamy wszystkich- bez względu na obecne nawyki żywieniowe i poglądy, bowiem nie pouczamy, nie nakazujemy a dajemy narzędzia i proste przepisy na codzienne życie z dobrą wegańską kuchnią.

PS. KIEDYŚ TEŻ JEDLIŚMY POLSKĄ, TRADYCYJNĄ KUCHNIE.

Charakterystyka

Kategoria tematyczna projektu:
  • edukacja
  • zdrowie
Potencjalni odbiorcy projektu:
  • dzieci
  • młodzież
  • dorośli
  • seniorzy
  • osoby z niepełnosprawnością
  • WSZYSTKICH! :)

Kosztorys

Kosztorys realizacji projektu:
KOSZTORYS:

• 2 cykle warsztatowe po 8 spotkań w 2 lokalizacjach marzec-czerwiec, wrzesień-grudzień - łącznie 16 spotkań po 1000,00 zł każde;

• doposażenie kuchenne miejsc realizacji warsztatów;

• Lokalizacja: MAL Dwa Jelonki i MAL przy ul. Pełczyńskiego 30c

• Zapisy na każdy warsztat;

• Liczba miejsc – do 20 osób,

• Mieszkańcy przynoszą na warsztaty część produktów ze sobą, by angażować uczestników.

w SUMIE: 40 000,00 PLN
Szacunkowy koszt realizacji projektu:
40 000,00 zł

Dokumenty

Załączniki