Wydział Ochrony Środowiska dla Dzielnicy Ursus - zmiany z 2021-04-06 10:33:46
Powrót do projektu

Skwer przy Stacji Warszawa Ursus

status: Trwa ocena


Lokalizacja

Poziom zgłaszanego projektu:
dzielnicowy
Dzielnica:
Ursus
Lokalizacja projektu - ulica i nr / rejon ulic w Warszawie:
Stanisława Wojciechowskiego

02-495 Warszawa

Współrzędne: 52.195979, 20.882621
Inne istotne informacje dotyczące lokalizacji:
W załączniku pokazane dokładne miejsce

Dane projektu

Skrócony opis projektu:
Projekt zakłada stworzenie dla mieszkańców miejsca w którym to mieszkańcy będą mogli miło spędzić czas (Park kieszonkowy).
Opis projektu:
Projekt zakłada stworzenie dla mieszkańców miejsca w którym to mieszkańcy będą mogli miło spędzić czas. Sam projekt zakłada zakup oraz montaż: nowych ławek oraz koszy na śmieci, latarnie LED, stojaki na rowery, leżaki i hamaki miejskiej, urządzeń do ćwiczeń (Siłownia plenerowa), dodatkowo także projekt zakłada wymiana nawierzchni kostkowej na alejkę żwirową oraz wymianę roślinności na środku ,,Skweru’’ i ułożenia napisu URSUS.
Projektowanie uniwersalne:
Tak
Uzasadnienie realizacji projektu:
Stworzenie dla mieszkańców dodatkowego miejsca spotkań, miejsca do odpoczynku, sportu.

Charakterystyka

Kategoria tematyczna projektu:
  • kultura
  • pomoc społeczna
  • przestrzeń publiczna
  • zieleń miejska
Potencjalni odbiorcy projektu:
  • dzieci
  • młodzież
  • dorośli
  • seniorzy
  • osoby z niepełnosprawnością

Kosztorys

Kosztorys realizacji projektu:
Wymiana opraw oświetleniowych na nowe oprawy LED, zakup i montaż 2 szt. leżaków miejskich oraz 1 szt. hamaku miejskiego, zakup i montaż stojaka rowerowego, zakup i montaż 2 szt. stojących hoteli i 5 szt. wiszących domków dla owadów, oznakowanie graficzne wykonania projektu w ramach budżetu obywatelskiego oraz koszt rocznej eksploatacji wyniesie łącznie brutto 80900,00 zł
Szacunkowy koszt realizacji projektu:
80 900,00 zł

Dokumenty

Załączniki
  • Ursus skwer.png